Judith Vizcarra – L’orgull de l’absència

Del 13 de març a l’11 de maig de 2008

Amb “L’orgull de l’absència” la fotògrafa molletana Judith Vizcarra mostrà la transformació del cos extern de la dona imposada per les circumstàncies d’una malaltia, el càncer, i d’una intervenció, la mastectomia. Aquest canvi produeix també una mutilació íntima que només la dona pot entendre i copsar.

Aquesta exposició descobreix com la bellesa i l’erotisme tenen més a veure amb la vida que amb el cànon de bellesa imposat per la tradició i pel tractament de la feminitat. Aconsegueix mostrar la bellesa dels cossos en què es poden veure les petjades de la seva vivència, concretament de la malaltia superada.

Bevent dels referents introduïts per Frida Kahlo, i a la vegada reinterpretats per Jo Spence i Hanna Wilke, artistes que van copsar en la seva obra el propi deteriorament físic fruit de la malaltia, Vizcarra reflecteix els sentiments de les altres artisten en aquests processos i mostra que van més enllà de la imatge per oferir una mirada a la seva ànima i recorregut en aquells durs moments.

  • Judith Vizcarra