El Mollet d’Abelló

Del 7 de febrer al 10 de maig de 2009

“El Mollet d’ Abelló” es va presentar com un passeig per la ciutat a través dels espais que van inspirar Joan Abelló. Des dels camps -els quals ens recordaven un paisatge rural perdut-, les estacions, alguns locals històrics (com el Marfà o l’Ateneu) fins a les masies de l’antiga perifèria. D’altra banda, també es van exposar obres que representaven fets que han marcat la vida dels molletans i molletanes, com ara les inundacions, el mil·lenari o el bombardeig dels Quatre Cantons. El recorregut expositiu acabava a Gallecs, que va inspirar, entre altres obres, La Suite de les Catedrals.

La mort de Joan Abelló, quan ja es tancaven els darrers detalls, va transformar el que havia de ser una celebració en un sentit homenatge al pintor.

  • El Mollet d’Abelló