Disclosed memory

Lluís Estopiñan a través d’aquesta exposició ens proposa una reflexió sobre la vida i la memòria a partir del tractament de fotografies antigues, de negatius anònims recuperats, que han estat reproduïdes per contacte dins de les capses.

És un projecte que gira al voltant del poder evocador de les fotografies de temps passats, dels moments emotius que contenen, però també de la seva fragilitat física, i estableix un paral·lelisme amb la nostra memòria. Cianotípies sobre el revers de capses desmuntades i aplanades, majoritàriament de medicaments, però també d’aliments. Productes que ajuden a mantenir la vida i la memòria.

Les imatges fotogràfiques, reproduïdes per contacte, s’han obtingut a partir de negatius antics rescatats de l’oblit i la destrucció, ressorgint de la foscor amb la seva història oculta i els moments viscuts que hi ha al seu darrere.

Han estat exposades amb sol de Cadaqués i revelades amb barreja d’aigua corrent de Cadaqués i de mar de la platja de “Es Colom“.

  • disclosed_memory_68
  • img_8957