Notícies

Un recorregut tàctil, visual i olfactiu per l’exposició permanent


15/11/2018
mono braille_butlletí

 

Us convidem a conèixer les novetats que hem introduït a l’exposició permanent del Museu Abelló per tal de millorar l’accessibilitat de la visita per a les persones amb discapacitat visual i auditiva. Aquestes millores s’han desenvolupat amb el suport de l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona, en el marc del projecte la Mirada Tàctil.

Així, els visitants disposaran de diferents vídeos subtitulats i amb llengua de signes que expliquen les obres més destacades, a més de l’audiovisual que ens presenta la figura i l’obra de Joan Abelló.

L’altra novetat, pionera a tots els museus de la Xarxa, és la creació d’una experiència olfactiva amb fragàncies que recreen algunes de les obres de la col·lecció Abelló. D’aquesta manera, les persones amb discapacitat visual podran reforçar l’entesa de les obres a partir de la multi-sensorialitat.

Per completar la visita, el Museu Abelló disposa de dossiers amb un guió adaptat de la visita, amb el relleu de diferents obres per facilitar el reconeixement tàctil i el material necessari per a l’experiència olfactiva.