Cicles Exposicions en curs

Cicle Mixité


27/03/2019
Capítol 1_web

FICCIONS URBANES

Cicle a cura de Mixité, amb Sergi Selvas i Marta Carrasco

Utopies, distopies, mons màgics, realitats paral·leles, altres dimensions, futuribles que ens porten a repensar el present en el qual vivim a través de l’especulació i del joc. La creativitat, la imaginació, la fabulació de narratives especials, humanes i no humanes que ens fan reflexionar sobre l’impacte dels conflictes socials i mediambientals contemporanis, el canvi climàtic, el treball o la immigració, en les nostres ciutats i el nostre territori.

Ficciones Urbanes recull, metodologies, pràctiques i eines que posen en joc la co-creació de nous mons d’una forma lúdica i reflexiva a través del treball col·laboratiu amb entitats i col·lectius del territori participants dels projectes expositius. Les investigacions proposades pels artistes, consecutivament acumulen el treball desenvolupat a l’Aparador, afegint capes de complexitat i reflexió tot construint una narrativa plural, una història/ficció global/local.

Aquest cicle de l’Aparador 2019-2021 és una proposta que pretén repensar la manera com entenem la ciutat i el territori i la seva gestió, i facilitar eines per a millorar-ne el seu futur en un món de canvi constant sota l’amenaça del canvi climàtic.

Més informació

Capítols:

 • Capítol 1. L’origen. Besòs: a noble ecosystem, a càrrec de Col·lectiu DUAE
  del 4 d’abril al juny de 2019
  Inauguració: dijous 4 d’abril, 19.30 h
 • Capítol 2. Game of Kin, a càrrec de Laboratorio de Pensamiento Lúdico
  de l’11 de juliol al 13 d’octubre de 2019
  Inauguració: dijous 11 de juliol, 19.30 h
 • Capítol 3. Apologia de la mala herba, a càrrec d’Els nòmades
  del 24 d’octubre al 14 de gener de 2020
  Inauguració: dijous 24 d’octubre, 19 h