Mollet Art 2021


01/02/2021

Del 19 de febrer al 23 de maig de 2021 /

Exposició col·lectiva dels artistes seleccionats en el certamen Mollet Art 2020. Memorial Cesc Bas.

Dels quatre projectes que exposen a Mollet Art 2021, l’artista proposada per al jurat per a presentar una exposició individual en la propera edició del certamen, ha estat Irena Visa (Fer veure. La potencialitat del terreny sense excavar).

Visites comentades pel Dia dels Museus (dissabte 15 i diumenge 16 de maig).

Irena Visa, Fer veure. La potencialitat del terreny sense excavar

El 80 % dels terrenys dins del jaciment d’Empúries encara no s’han excavat. Aquesta extensió de terreny es presenta ara mateix com un conjunt de camps a l’espera d’esdevenir ruïnes. No tenen cap cartell indicador i no apareixen a cap postal. La potencialitat d’aquests espais és el punt de partida del projecte que d’una banda vol visibilitzar-los i, de l’altra, qüestionar el funcionament de l’arqueologia, obrint les possibilitats a d’altres interpretacions.

Una audioguia per mirar el que no es veu

Postal Fer veure (pdf)

Felipe Garcia Salazar, Hibris

L’estructura principal de l’obra Hibris es composa de la unió de línies horitzontals, verticals i corbes que generen punts de bifurcació i de fuga. Cada una d’aquestes pinzellades marca camins que condueixen a àmfores i contenidors de ceràmica creats a partir de la intuïció.
Hi ha tantes maneres d’entendre la història com formes de recórrer les línies que demarquen l’obra. La temporalitat és infinita, els temps no existeix. Només existeixen els contenidors de memòries, de passats i de projeccions de possibles futurs. Aquests contenidors guarden les històries de la nostra història; guarden allò que el destí ens depara; guarden la història de qui vam ser i del que serem.
Hybris – De la mitologia grega – Intent de transgressió dels límits imposats pels déus als homes mortals i terrenals.

Postal Hibris (pdf)

Oscar Moya, Un reloj sin péndulo es cómo…

El moviment d’un gronxador és molt similar al d’un metrònom: marca un ritme. A vegades és ràpid, d’altres més pausat, però fins i tot quan no existeix esperem que torni en algun moment.
La voluntat de reactivar aquest moviment va ser el punt de partida d’un projecte que ha acabat significant un conflicte directe amb la pròpia memòria individual.

Postal Un reloj sin péndulo (pdf)

Pau Mondelo, Applause

L’audiència, cada vegada que rep un senyal mitjançant un indicador lluminós (objecte autoritari), es posa a aplaudir de forma dictada fins al cessament d’aquest senyal. D’aquesta manera, mitjançant l’aplaudiment obligat (una eufòria forçada), interfereix en el discurs del ponent, tot deixant-hi buits —que son plens d’aplaudiments—, i dificultant la comprensió del missatge. Tot això, alhora que s’altera la mística circumdant al concepte del discurs, de gran abast mediàtic durant el segle XX.

 

Àudio Applause

Postal Applause (pdf)

 

  • Untitled design(3)