La Casa del Pintor

vidre_web mitjana

043

Viu l’ambient del col·leccionisme en un espai màgic i singula

Joan Abelló fou un col·leccionista apassionat. Al llarg de la seva vida va aplegar milers de peces, obres d’art i objectes de tota mena que encabia a la casa on va néixer i que, amb els anys, va haver d’ampliar annexant-hi les cases veïnes. Aquest museu és la Casa del Pintor Abelló, una joia per descobrir.

Passejant pel carrer de Lluís Duran mai no diríeu que s’hi amaga un dels museus més sorprenents, eclèctics i desconeguts de Catalunya. La Casa del Pintor no és la típica casa-museu, va molt més enllà i trasllada el visitant a la vida bohèmia, culta i desenfadada d’Abelló, plena d’excessos, d’objectes, de cultures i viatges. És una obra d’art en si mateixa.

En creuar el llindar de la Casa del Pintor, una portalada que va pertànyer al convent dels Àngels de Barcelona, entrem dins el bagul d’un col·leccionista. A través de sales, escales, soterrani, pisos… comença un itinerari que ens descobreix l’univers d’Abelló: sostres pintats; parets on no hi queda ni un mil·límetre lliure d’art; vitrines plenes de miniatures, porcellana i vitralls; vestits i maniquins de diverses èpoques i procedències; mobiliari; art asiàtic, art africà i tauromàquia; pintures, esbossos i escultures dels autors més destacats dels segles XIX i XX, com Joaquim Mir, Sorolla, Picasso, Brossa o Dalí.

Horaris i Tarifes

054