Cedim l’obra de Mir per a una exposició sobre el Modernisme


08/09/2019

El Museu Abelló ha cedit al CaixaForum una de les seves obres més representatives per a l’exposició itinerant “Blau. El color del Modernisme”. Es tracta de l’obra Coves de Mallorca, de Joaquim Mir.

Del 3 de maig al 25 d’agost, l’obra de gran format del pintor català Joaquim Mir, estarà exposada al CaixaForum de Sevilla en el marc d’una exposició sobre el Modernisme . El quadre forma part de la col·lecció Abelló i és una de les obres més destacades de l’exposició permanent del Museu.

L’obra Coves de Mallorca és una pintura a l’oli sobre tela, que formava part de la decoració de la Casa Trinxet que Joaquim Mir havia fet per al seu oncle. És una obra grans dimensions, 190×220 cm. Mentre duri la cessió de l’obra, el Museu Abelló l’ha substituït per una reproducció a mida natural.

L’exposició Blau. El color del Modernisme s’endinsa en l’esperit d’una època, el període de finals del s. XIX i principis del s. XX, marcada per la presència del blau i les seves connotacions. L’exposició està comissariada per Teresa M. Sala, professora titular d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona, que ha col·laborat amb el Museu Abelló en diverses ocasions. L’obra de Mir ocupa un lloc destacat a l’exposició i ha estat el fons escollit per a presentar l’exposició. Teresa M. Sala

L’exposició s’estarà a Sevilla fins el 25 d’agost i posteriorment s’exposarà al CaixaForum de Saragossa i de Palma, fins a l’estiu de 2020.

  • trasllatMir2