Messa, nova incorporació a la col·lecció


23/10/2021

El Museu Abelló amplia la seva col·lecció amb una nova peça del pintor valencià Francesc Sempere Fernández de Mesa, conegut amb el pseudònim de Messa (Albaida 1915-1996).

Es tracta d’una donació  feta pel fill de l’artista, Francesc Sempere i Securún,  de l’obra Som un poble de  botiguers del 1964, amb una forta vinculació amb la història de la nostra ciutat: s’hi representa la direcció de de l’empresa Nacional Motor,  fabricants de les motocicletes Derbi, marca fundada per l’empresari molletà Simeó Rabasa i Singla.

Messa,  es traslladà a Barcelona l’any 1956, on fou membre fundador del grup Cinquena forma, i treballà durant uns anys a la històrica fàbrica Derbi de Martorelles. A més, l’artista i Joan Abelló van tenir una bona relació d’amistat.

  • messa