Dues fotografies del fons del Museu viatgen a Granada


19/06/2023

El Museu Abelló ha deixat en prèstec dues fotografies del fons per a la nova exposició del Museo Casa de los Tiros de Granada.

Es tracta de dues instantànies de la representació a Barcelona de la peça musical “El retablo de maese Pedro” de Manuel de Falla, on, en una d’elles,  apareix el mateix compositor dirigint l’Orquesta Bética de Cámara el febrer de 1925.

“El retablo de maese Pedro” és una òpera de càmera concebuda per a titelles, amb música de Falla i un text extret d’un capítol del Quixot de Miguel de Cervantes, i aquest 2023 es compleixen cent anys de l’estrena.

La mostra, «El pasado presente. ‘El retablo de maese Pedro’, 1923-2023» es pot veure fins al 3 de setembre al Museo Casa de los Tiros i després viatjarà a la Residència de Estudiantes de Madrid  fins el gener de 2024.

  • Foto 2
  • Manuel de Falla dirigint l'Orquesta Bética de Cámara a Barcelona el  febrer de 1925