“Som qui som, som com som”, una mostra en clau LGBTIQ+ dispersa en el territori


26/06/2023

La Comissió de Feminisme i Gèneres de la xarxa de Museus d’Art de Catalunya, de la qual en forma part el Museu Abelló, ha elaborat una exposició en línia que permet resseguir 55 obres de 23 museus del territori que es poden reinterpretar des d’una perspectiva LGTBIQ+.

“Som qui som” és una inicitaiva comissariada per Pere Parramon i Laura Cornejo, de cara a commemorar el Dia de l’Alliberament que se celebra cada 28 de juny.

La mostra, que s’allaragarà fins a finals d’agost,  incorpora dues peces de la col·lecció Abelló:  el relleu”Dues joves d’esquena” de Manolo Hugué i la pintura a l’oli “Nus”, de Marià Pidelaserra.

Segons els comissaris: “La diversitat afectiva, sexual i de gènere forma part de la nostra  naturalesa. De la mateixa manera, l’art, com a l’expressió més profundament humana possible, no pot deixar de recollir aquesta riquesa. A partir d’obres pertanyents a les col·leccions de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya, la mostra dispersa en el territori, realitzada a partir del comissariat en línia Som qui som, som com som, celebra la pluralitat en les formes d’estimar, de desitjar, de sentir-se i de pensar-se en les manifestacions estètiques”.

Des  del dimecres 28 de juny el comissariat ja es pot  consultar a la web de la Xarxa de Museus d’Art. A més, s’ha editat una petita publicació, disponible als 24 museus de la xarxa, que permet localitzar les peces.

Som qui som

 

  • 2717