General

Nou comissariat en línia


06/11/2023
20221201 Entrega OK

La Xarxa de Museus d’Art presenta el comissariat en línia, Homo socialis: sense restriccions de  Maria Garganté on se’ns convida a fer un exercici de “mirar” des del nostre present post-pandèmic, a partir d’obres d’un passat pre-pandèmic.

Veure com una imatge tan icònica i integrada en el nostre imaginari com pot ser un Sant Sopar d’una taula gòtica, va passar a ser durant un any i mig un tipus de reunió inimaginable o com a mínim sanitàriament i socialment censurada. Així doncs, l’exposició no vol basar-se en un simple recull d’obres d’art sobre festes, vida social als bars o comensalitat, sinó en el fet que totes aquestes activitats van ser suprimides de la nostra vida durant un període prou dilatat de la nostra història recent.

Partim, doncs, del “xoc” que suposà veure’ns privats d’aquest tipus d’interacció i també de la dificultat de tornar a “ser en relació”. El neguit per recuperar el temps perdut conviu amb una certa consciència amarga què hi ha quelcom que s’ha trencat per sempre? Aquestes són algunes de les preguntes subjacents en la nostra mirada vers l’art a través de les obres que hem escollit.

https://xarxa.museunacional.cat/homo-socialis-sense-restriccions/