El Museu Abelló rep un any més el segell de distinció turística Biosphere


07/02/2024

El Consell Comarcal ha lliurat un any més el distintiu que reconeix les empreses i establiments que dissenyen productes i serveis de turisme no agressiu i que, a llarg termini, garanteixin l’equilibri entre les dimensions econòmica, sociocultural i mediambiental. El Museu Abelló l’ostenta des de l’any 2018.

El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Comarques de Barcelona Biosphere és un projecte desenvolupat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç que al Vallès Oriental gestiona el Consell Comarcal.

Garanteix la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics a partir de la certificació Biosphere de l’Institut de Turisme Responsable (ITR), membre de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i adscrit al Global Sustainable Tourisme Council (GSTC) de la UNESCO. Es tracta d’una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

Les empreses i ajuntaments que volen aconseguir la distinció o renovar-la han de seguir una metodologia de treball conjunta i complir amb una sèrie de compromisos que passen per l’assistència a formacions presencials i també pel compliment de requisits obligatoris i opcionals per a cada sector.

La Taula de Sostenibilitat, que coordina el Consell Comarcal, cada any valora les tasques realitzades per les entitats i empreses vers el programa i decideix aquelles que passen a disposició de l’Instituto de Turismo Responsable que, mitjançant auditories, determina definitivament l’obtenció o renovació del segell.

Mollet del Vallès, febrer 2024

  • Logo Biosphere