Destacats portada Notícies

Balanç de FICCIONS URBANES


28/05/2020

Hem tornat a obrir els museus, però encara no ha tornat la normalitat total. Això ha afectat un dels nostres projectes més dinàmics i participatius, el de L’Aparador, que no podrem reprendre fins que els diferents grups i col·lectius implicats puguin tornar a reunir-se i treballar plegats.

I és que el cicle actual, FICCIONS URBANES, a cura de Mixité, es basa molt en un treball progressiu i grupal, en què diferents entitats i col·lectius es troben per anar conformant el resultat final de cada capítol o projecte expositiu. Per tant, hem decidit reprendre els capítols previstos fins el 2021 quan es pugui fer amb total normalitat i seguretat.

Mentrestant, volem recordar el camí que hem recorregut fins ara.

  • Capítol 1: L’Origen. Besòs: A Noble Ecosystem (abril-juliol 2019), de Duae Collective, explorava la relació entre el riu, l’ésser humà i el territori
  • Capítol 2: Game of Kin (juliol-oct 2019), de Laboratori de Pensament Lúdic. Van proposar un joc de ciència ficció on els participants havien de relaciona-se amb altres espècies per sobreviure: connectar, embolicar i interrelacionar de forma imaginativa
  • Capítol 3: Apologia de la mala herba (oct –gen 2020), d’Els Nòmades. Les males herbes deixarien de ser-ho en un context menys humanitzat?  Diàleg amb persones del territori sobre un nou concepte de natura urbana
  • Capítol 4: Cinemes-lloc (gener – act), d’A Home in Progress Film amb la col·laboració dels estudiants de batxillerat artístic de l’IES Mollet. Una nova manera de mirar que ens descobreix cinema als carrers de Mollet. Cinemes sense sala geolocalitzats i compartits