Música, so i silenci a les col·leccions de la XMAC


03/06/2020

Una rapsòdia visual

Dins la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya (XMAC), el Museu Abelló participa a l’exposició virtual ‘Una rapsòdia visual’. Aquesta mostra selecciona una trentena d’obres d’art de les col·leccions dels diferents museus que formen la XMAC per oferir al visitant un passeig en forma de rapsòdia, on es pot trobar de manera molt lliure les coincidències entre art i música. L’exposició virtual està comissariada per Montse Frisach.

El Museu Abelló hi ha col·laborat amb l’escultura de Loïe Fuller, d’Eusebi Arnau. Loïe Fuller (Illinois, 1862-París, 1928) fou una ballarina coneguda a la Belle Èpoque pels seus espectacles de cabaret o varietats en els quals movia grans mocadors i creava efectes de llum. Es considera una de les modernitzadores de l’escenografia, amb Edward Gordon Craig i Adolphe Appia, i de luminotècnia aplicada a l’espectacle.

Podeu visitar la primera exposició coordinada de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya:
Una rapsòdia visual

 

La Xarxa de Museus d’Arts de Catalunya està formada per 21 museus catalans liderats pel Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) amb l’objectiu de treballar de manera conjunta en àmbits com la protecció, la recerca i el coneixement del patrimoni; la formació dels professionals i la col·laboració en la realització de projectes comuns.

  • Loïe Fuller
  • 6537_loiefuller_petita