Galerias Marinete. Primeres exposicions de Joan Abelló. Mollet 1940-1945


01/09/2022

DEL 3 DE FEBRER AL 27 DE FEBRER DE 2023 –

L’exposició, produïda juntament amb el Centre Cultural La Marineta i el Museu Abelló, s’inscriu en el marc de la celebració del centenari del naixement del pintor molletà Joan Abelló (1922-2008).

Durant els anys 40, la Marineta era un hostal, amb una gran activitat i bullici, on també hi havia una sala d’exposicions: les Galerias Marinete. És aquí, on, l’any 1942, Joan Abelló va fer la seva primera exposició, juntament amb els seus companys pintors: Joan Castellsagués i Pere Rosés. I, on va vendre la seva primera obra.

Precisament fou Joan Castellsagués,  qui va convidar  a Joan Abelló a pintar  a per primera vegada, i segon el propi Abelló, després d’agafar els pinzells i la paleta amb tremolor, va descobrir que “allò” era la seva veritat. L’acte de pintar es va convertir en una manera de viure.

Uns anys més tard (l’agost del 1945), Abelló va tornar a exposar a Mollet, a una sala d’art situada al carrer Jaume I, on segons la premsa del moment, va ser una exposició amb força ressò.

D’aquestes primeres exposicions, en guardem els programes, on hi ha el llistat de les obres exposades, i  les fotografies d’època de les sales, on es poden veure  els primers quadres d’Abelló. Obres on l’artista va plasmar racons de Mollet i del seu entorn.

Fins el 27 de febrer al Centre Cultural La Marineta.

HORARI

De dilluns a divendres,  de 15.15 h a 21,30 h

Dissabtes, de 10 h a 14 h i de 16.30 h a 20.30 h

 

Més informació :
Tel. 93 544 50 99
museuabello@molletvalles.cat

  • marinete.