General

El Consell dels Infants treballarà per donar a conèixer la figura i l’obra de Joan


23/01/2023
CONSELLINFANTSENCARREC

Després d’acceptar la proposta que l’alcaldessa de Mollet, Mireia Dionisio Calé ha fet als joves regidors i regidores que aquest curs formen part del Consell dels Infants de Mollet del Vallès (CIM), a partir d’avui començaran a treballar per reivindicar i donar a conèixer la figura i l’obra de Joan Abelló i Prat, coincidint amb la commemoració del seu centenari i amb l’inici d’un seguit d’actes i exposicions que s’emmarquen dins de l’Any Abelló per commemorar aquesta efemèride.

 La proposta també comporta que els joves regidors i regidores treballin per donar a conèixer encara més la figura d’aquest molletà il·lustre i amb les seves propostes animin als molletans i molletanes a participar en les activitats que es faran i a visitar el Museu Abelló i la Casa del Pintor.

A partir d’ara, els 27 joves que han estat escollits representants del CIM en aquesta 14a edició treballaran als seus centres educatius i amb les seves famílies sobre la figura de Joan Abelló per tal de fer les seves propostes i exposar-les al Ple del Consell dels Infants previst pel mes de març de l’any vinent. 

Durant la trobada, Mireia Dionisio Calé ha volgut “felicitar els regidors i les regidores per haver estat escollits i animar-los a afrontar la responsabilitat que comporta aquest repte”. Segons Dionisio “hem pensat que enguany, coincidint amb aquesta important efemèride per la nostra ciutat, la vostra tasca podria contribuir notablement a donar a conèixer encara més la figura de Joan Abelló i, també, animar a tota la ciutadania a conèixer la seva obra visitant el Museu i la Casa del Pintor”.

Per al regidor d’Educació Raúl Broto Cervera, “Sens dubte, com deia l’alcaldessa, hem cregut que l’encàrrec d’enguany havia de centrar-se en la figura i l’obra de Joan Abelló i que contribuïu a animar a la ciutadania a participar en aquesta celebració i a les activitats que es faran fins al desembre de l’any que ve”.

Al CIM hi participen els alumnes de 5è o 6è de primària de totes les escoles públiques i concertades de Mollet, a més de l’Escola d’Educació Especial Can Vila.  En total uns 675 infants discutiran les propostes.

 

El CIM es va crear l’any 2007 i és l’òrgan a través del qual els més joves aprenen els processos democràtics exercint el seu dret a participar, a expressar les seves idees i a proposar accions concretes per ajudar a transformar la ciutat.   

Mollet del Vallès, 12 de desembre de 2022