Exposicions en curs Notícies Slideshow portada

Joan Abelló, la col·lecció convidada


15/07/2023
Joan Abelló a la Casa del Pintor

Joan Abelló, la col·lecció convidada. 

Coincidint amb la commemoració de l’Any Abelló, el Museu Municipal Joan Abelló de Mollet del Vallès convida a diferents museus d’arreu del país a afegir-se a la celebració. Un conjunt d’actes i exposicions volen donar a conèixer la personalitat desbordant del pintor i col·leccionista Joan Abelló que es poden resseguir en la seva Casa Museu de Mollet i en el Museu Abelló. Si el passeig pels llocs, les persones i els objectes que el van fer com a artista i com a col·leccionista va articular l’exposició La col·lecció viscuda, la vida pintadaamb què el Museu Abelló va inaugurar l’Any Abelló, ara despleguem la seva col·lecció i la seva pintura per diferents punts de la geografia catalana per tal que les peces dialoguin amb obres dels fons d’altres Museus. A cada lloc, una complicitat. Una forma d’endinsar-se en la personalitat desbordant de Joan Abelló i en la xarxa de relacions que trenà amb artistes del seu temps. De passejar per la seva vocació de pintor i per la seva passió col·leccionista.  Perquè sense una no podem entendre l’altra.

L’extraordinària qualitat de la col·lecció que Abelló donà a la seva ciutat natal es pot visitar a la seva Casa Museu de Mollet i a les sales permanents del Museu Joan Abelló. La col·lecció la conformen més de 10.000 obres, sobretot d’art català del segle XIX i XX, però també talles barroques, indumentària, mobiliari, vidre, porcellanes, art asiàtic i africà, així com un fons fotogràfic i un fons musical de referència.

Gràcies a la perseverança i la generositat de Joan Abelló, Mollet del Vallès acull un museu de referència en el camp artístic català. L’extraordinària qualitat de la seva col·lecció la fa valedora per a formar part de la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya que impulsa el Servei de Museus de la Generalitat. La seva Casa Museu és un espai únic i singular al país. Una obra d’art en si mateixa. Als 900 metres visitables que té, se li sumaran en un futur els més de 1.000 metres que queden pendents de reformar. Aquest 2023, Any Abelló, ha començat el compte enrere. Una fita que se suma a les exposicions, actes i publicacions engegades a la seva ciutat i que ara, amb Joan Abelló, la col·lecció convidada, s’irradien per tot Catalunya.

Museus de Sitges, Sitges

Museu Arxiu Tomàs Balvey, Cardedeu

Museu Frederic Marès, Barcelona

Museu d’Art de Cerdanyola, Cerdanyola del Vallès

Espai Subirachs, Barcelona

Museu Deu, el Vendrell

Museu d’Art Modern de Tarragona, Tarragona

Museu de Reus, Reus