Logicofobistes. 1936. El surrealisme com a revolució de l’esperit


10/05/2017

Del 18 de maig al 10 de setembre de 2017 /

Recrea l’exposició que va acollir la Llibreria Catalonia l’estiu del 1936 amb l’obra de joves talents, segona generació del surrealisme. Els patrocinadors eren l’Associació d’Amics de l’Art Nou (ADLAN), formada per personalitats com J.V. Foix, Joan Miró, Salvador Dalí, Josep Lluís Sert, Montserrat i Nuria Isern, o Carles Sindreu. El moviment Logicofobista va quedar estroncat per l’esclat de la guerra i el posterior exili.

L’exposició recrea la mostra original, gràcies a l’important treball de recerca que s’ha fet amb tots els artistes. A Mollet, l’ampliem amb obres originals de José Viola Gamón que formen part del fons del Museu.

El Museu Abelló recupera l’obra de la poetessa logicofobista Nadia Sokolova

Es mostren 9 poemes inèdits i una cançó de Nadia Sokolova, una poetessa d’origen rus, activa en el grup dels Amics de l’Art Nou, que va deixar Barcelona abans de l’esclat de la Guerra Civil. Sokolova va participar a la mostra Logicofobista, però, segons el poeta Tomàs Garcés, va marxar d’immediat als Estats Units. Diverses universitats americanes conserven fragments de poemes que han permès descobrir 25 poemes inèdits i una composició musicada per Béla Rózsa, amb el títol “Three Songs”. D’aquests, una selecció escrita en francès, es presenten al Museu Abelló.

  • Cartell Mollet